Anasayfa » İlaç Rehberi » Alfasid

Alfasid

Alfasilin nedir ne için kullanılır, Alfasilin nreel kullanılır, Alfasilin ’in saklanması, Alfasilin ’i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler, Alfasilin’in mümkün yan tesirler nelerdir.

Flakon IM/IV

Ampisilin sodyum

Ambalaj:

 250 mgx1 Flakon ve 2 mL’lik çözücü

: : 500 mg 1 Flakon ve 2 mL’lik çözücü

: : 1gx1 Flakon ve 3 mL’lik çözücü.

Endikasyon:

 Duyarlı Bakterilerin etken olduğu tonsilit, farenjit, akut ve kronik bronşit,pnömoni, sinüzit ve orta kulak cerahati gibi solunum yolları enfeksiyonları;sistit, üretrit, piyelonefrit, prostatit, gonore, septik abortus ve puerperal enfeksiyonlar gibi ürogenital enfeksiyonlar; enterit,kolanjit, enterokolit gibi gastrointestinal enfeksiyonlar; flebit,çıban, erizipel, impetigo ve enfekte akne gibi ten ve yumuşak doku enfeksiyonları ile septisemi ve bakteriyel menenjit rehabilitasyonunde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Penisilinekarşı fazla duyarlı bireylerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Penisilin rehabilitasyonu uygulanan hastalarda ciddi hatta vefatla sonuçlanabilen anafilaktik fazla duyarlılık reaksiyonları bildirilmiştir. Ampisilinin gebelerde kullanım güvenliği kanıtlanmamıştır. Ampisilin anne sütüne geçer,bu nedenle emziren annelerde kullanıldığında bu gidişat göz önünde bulundurulmalıdır.

Yan Tesirleri:

 Glossit,stomatit, bulantı, kusma, diyare, psödomembranöz kolit gibi gastrointestinal;eritem, makülopapüler kızarık, ürtiker, multiform ve bazan eksfoliyatif dermatit gibi dermatolojik; anemi, trombositopeni, trombositopenik purpura, eozinofili, lökopeni ve agranülositoz gibi hematopoetik sistemi ilgilendiren yan tesirler izlenebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Ampisilin,allopurinol ile kombine edildiğinde cilt reaksiyonları gö-rülebilir.

Doz Önerisi:

 Alfasilin Flakon: olağan doz günde 1-2 g’dir.Solunum yolu ve yumuşak doku enfeksiyonlarında: 40 kg ve üzerindeki hastalarda 6 saatte bir 250-500 mg; 40 kg’nin altındaki hastalarda denk dozlara bölünmüş olarak6-8 saatte bir 25-50 mg/kg/-gün.Gastrointestinal ve ürogenital enfeksiyonlardaKadınlarda N. gonorrhoeae ile oluşan enfeksiyonlar dahil: 40 kg ve üzerindeki hastalarda 6 saatte bir 500 mg; 40 kg’nin altındaki hastalarda denk dozlara bölünmüş olarak 6-8 saatte bir, 50 mg/kg/gün.erişkin erkeklerde N. gonorrhoeae ile oluşan üretrit: 8 saat veya 12 saat ara ile 500 mg’lik iki doz uygulanmalıdır.Bakteriyel Menenjit: Çocuklar Ve erişkinlerde denk dozlara bölünmüş olarak 3-4 saatte bir 150-200 mg/kg/gün. Rehabilitasyona IV enfüzyon ile başladıktan sonra IM olarak sürdürülebilir.Septisemi: Çocuklar ve erişkinlerde 150-200 mg/kg/gün olandoz en az 3 gün IV uygulandıktan sonra 3-4 saatte bir IM uygulama ile sürdürülebilir.Alfasilin Kapsül/Süspansiyon/Tablet: Solunum yolu ve yumuşak doku enfeksiyonlarında: Beden ağırlığı 20 kg veya daha fazla olan hastalara 6 saatte bir 250-500 mg; 20 kg’nin altındaki hastalara toplam 50 mg/kg/gün, denk dozlara bölünerek 6 veya 8 saatte bir uygulanır.Gastrointestinal ve ürogenital enfeksiyonlarda: Beden ağırlığı 20 kg ve üzerindeki hastalara her 6 saatte bir 500 mg; 20 kg’nin altındaki hastalara toplam 100 mg/kg/gün denk dozlara bölünerek 6 veya 8 saatte bir uygulanır. Üretrit rehabilitasyonunde 1 g probenesid ile beraber 3.5 g ampisilin tek doz şeklinde uygulanabilir.

İçeriği Oyla

Yorum yapın