Anasayfa » İlaç Rehberi » AlkaSeltzer

AlkaSeltzer

Alfoxil nedir ne için kullanılır, Alfoxil nasıl kullanılır, Alfoxil ’in saklanması, Alfoxil ’i kullanmadan evvel dikkat edilmesi gerekenler, Alfoxil’in muhtemel yan tesirler nelerdir.

Flakon IM/IV

Amoksisilin

Ambalaj:

 250 mgx1 Flakon ve 2 mL’lik çözücü Ampul

: 500 mg 1 Flakon ve 2 mL’lik çözücü Ampul

: 1 gx1 Flakon ve 4 mL’lik çözücü ampul.

Endikasyon:

 Duyarlı Mikroorganizmaların etmen olduğu tonsillit, orta kulak cerahati,sinüzit, farenjit, akut ve kronik bronşit, pnömoni gibi üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları; sistit, üretrit, piyelonefrit, adneksit, puerperal enfeksiyonlar, septik abortus, gonore, prostatit gibi ürogenital sistem enfeksiyonları; selülit, çıban, impetigo, iltihaplı sivilce gibi ten ve yumuşak doku enfeksiyonları ile sepsis ve bakteriyel menenjitin rehabilitasyonunda endikedir.

Kontrendikasyon:

Penisilinalerjisi olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Penisilin rehabilitasyonu uygulanan hastalarda ciddi hatta vefatla sonuçlanabilen anafilaktik fazla duyarlılık tepkinleri bildirilmiştir. Gebelikte güvenirliği henüz netlik kazanmamıştır. Amoksisilin süte az ölçüde geçer,emziren annelerde kullanıldığında bu özelliği unutulmamalıdır.

Yan Tesirleri: 

Alerjik tepkinler görülebilir. Bulantı kusma ve diyare, eritematöz makülopapüler döküntüler ve ürtiker gö-rülebilir. Penisilinlerle rehabilitasyon sırasında kansızlık, trombositopeni, trombositopenik purpura, eozinofili, lökopeni ve agranülositoz bildirilmiştir. Seyrek olarak geri dönüşlü hiperaktivite,ajitasyon, anksiyete, uykusuzluk, konfüzyon, tavır bozuklukları ve/veya sersemlik hali kaydedilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Amoksisilin,digoksin veya allopurinol ile beraber kullanıldığında bu ilaçların absorpsiyon larını artırabilir. Allopurinol İle birlikte alındığında ciltte kızarıklıkların oluşması insidansı çoğalır. Kumarin ile kullanılması halinde amoksisilinin kan seviyeyi yükselir.

Doz Teklifi:

Orta derecede şiddetli enfeksiyonların rehabilitasyonunda 8 saatte bir 500 mg uygulanır. Gerekli görülürse doz aralığı kısaltılabilir.Daha şiddetli enfeksiyonların rehabilitasyonunda 6 saatte bir 1 g IV enjeksiyon3-4 dakika ya da IV enfüzyon 30 dakikada biçiminde uygulanır. Daha Ağır enfeksiyonlarda doz yükseltilebilir. 10 yaşına kadar olan çocuklarda önerilen doz 50-100 mg/kg/gşan’dür. Menenjit rehabilitasyonunda doz 200-400 mg/kg/-gşan’e kadar yükseltilebilir. Septisemi rehabilitasyonunda 150-200 mg/kg/gşan olan doz, en az 3 gşan IV uygulandıktan sonra 3-4 saatte bir IM uygulama ile rehabilitasyon sürdürülmelidir.Bakteriyel endokardit profilaksisi: Bakteriyel endokardite karşı profilaksi endike olduğu hastalarda yapılan diş çekimi veya gingiva ile ilgili cerrahi girişimlerde, yetişkinlerde girişimden 1 saat evvel 3 g, 6 saat sonra da 1.5 g amoksisilin oral olarak uygulanır. Çocuklar için işe girişimden 1 saat evvel 50 mg/kg, 6 saat sonra da 25 mg/kg amoksisilinoral olarak uygulanır. Parenteral uygulama yapılacaksa, yetişkinlere girişimden 2 dakika evvel 2 g ampisilin IM veya IV, 6 saat sonra da 1 g IM veya IV ampisilin veya 1.5 g oral amoksisilin uygulanır. Çocuklara Girişimden 30 dakika evvel 50 mg/kg IM veya IV, 6 saat sonra da 25 mg/kg IV veya IM ampisilin veya oral amoksisilin olarak uygulanır.Çocuk dozu yetişkin dozunu geçmemelidir. A grubu hemolitik streptokoklarla oluşan enfeksiyonlarda akut romatizmal ateş veya glomerülonefrit oluşmasını önleyebilmek için rehabilitasyon en az 10 gşan sürdürülmelidir.Alfoxil, IM ve Doğrudan infüzyon biçiminde uygulanabilir.

İçeriği Oyla

Yorum yapın