Duphalac nedir ne için kullanılır, Duphalac nasıl kullanılır, Duphalac’in saklanması, Duphalac’i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler, Duphalac’in olası yan etkiler nelerdir.
Şurup
Laktuloz
Ambalaj:
670 mg/mL x 250 mLlik şişe.
Endikasyon:
Laksatif Olarak erişkin ve çocuklarda görülen kronik konstipasyon ile gebelikte göz-rülen konstipasyon larda; bağırsaktaki detoksifiyan özelliğinden ötürü kronik portal sistemik ensefalopati (hepatik prekoma vekoma) ve gaita kıvamının yumuşak olmasının istendiği durumlarda(hemoroid, kolon ya da anüse yönelik cerrahi girişimlerden sonra)kullanılır.
Kontrendikasyon:
Gastrointestinal Obstrüksiyon, galaktozemi, laktoz intoleransı durumlarında kontrendikedir.
Uyarılar:
Laktülozun 15 mLsi 1.7 gram galaktoz ve 1 gram laktoz içerir. Diyabetliler ve galaktozsuz diyet uygulayanlarda dikkatedilmelidir.Gebelik ve emzirme döneminde güvenle kullanılabilir.
Yan Etkileri:
Tedavinin İlk birkaç gününde şişkinlik hissi oluşabilir. Önerilenden yüksek dozlarda kullanıldığında karın ağrısı ve ishal görülebilir.
İlaç Etkileşimleri:
Laktülozun kolon pH değerini düşürmesi nedeniyle, salınımı kolon pHına bağlı olan ilaçların(5-ASA içeren bazı preparatlar) inaktivasyonuna neden olabilir.
Doz Önerisi:
Konstipasyonda ve gaita kıvamının yumuşak olmasının istendiği durumlarda doz: Erişkinlerde tedaviye günde 15-45 mL ile başlanarak,alınan yanıta göre 15-25 mLlik kızlarla devam edilmesi önerilir.7-14 yaş arası çocuklarda tedaviye günde 25 mL ile başlanarak, alınan yanıta göre 10-15 mLlik dozlarla devam edilmesi önerilir. 1-6 yaş arası çocuklarda, tedaviye günde 5-10 mL ile başlanarak, alınan yanıta göre 5-10 mLlik kızlarla devam edilmesi önerilir. Bebeklerde ise başlangıç ve sürek dozları 5 mLdir.Hepatik koma ve prekoma doz: Başlangıç Dozu olarak günde 3 kez 30-50 mL ile başlanır. Sürek dozu, günde en fazla 2-3 kez yumuşak bir defekasyon sağlayacak şekilde ayarlanmalıdır.