Omeprol nedir ne için kullanılır, Omeprol nasıl kullanılır, Omeprol’in saklanması, Omeprol’i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler, Omeprol’in olası yan etkiler nelerdir.
Kapsül
omeprazol
Ambalaj:
20 mgx14 kapsül.
Endikasyon:
Gastrik Ülser, duodenal ülser, reflü özofajit, Zollinger Ellison sendromu ve H2 Reseptör antagonistleri ile tedaviye yanıt vermeyen inatçı ülser olgularının tedavisinde endikedir.
Kontrendikasyon:
Omeprazole Karşı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.
Uyarılar:
Etki ve güvenirliği belirtilmediğinden gebelerde ve emzirenlerde kullanılmaz.
Yan Etkileri:
Nadir Görülebilen yan etkiler baş ağrısı, diyare, karın ağrısı, bulantı,gaz, baş dönmesi, parestezi, halsizlik, ağız kuruluğu, ciltte döküntüsü ve genellikle hafif ve geçicidir.
İlaç Etkileşimleri:
Diazepam,varfarin, fenitoin gibi ilaçların etkilerini uzatabilir. Siklosporinve disulfiram ile etkileşmeler bildirilmiştir. Ketokonazol, ampisilin esterleri, demir tuzları gibi ilaçların emilimini etkileyebilir.
Doz Önerisi:
Günlük doz gastrik ülser ve reflü özofajitte 1×1 Kapsül ve tedaviye yanıt vermeyen olgularda 1×2 Kapsüldür. Duodenal Ülser tedavisinde iki hafta süreyle 1×1 Kapsül uygulanır. Gerektiğinde Tedavi süresi 2 hafta daha uzatılır. Zollinger Ellison sendromunda günde 1×3 Kapsül uygulanır. Maksimum günlük doz 180 mgdir. 80 mgnin üzerindeki tozlar ikiye bölünerek verilmelidir.