Nasıl Hastalanılır? – Hastalanmak için bir hayli etmen tesirlidir. En yaygın nedenler arasında enfeksiyonlar, fazla stres, makûs beslenme ve fiziksel etkinlik beceriksizliği yer alır. Peki, Nasıl Hastalanılır?
Ayrıca genetik veya kalıtsal etkenler de hastalığa yol açabilir. Ehemmiyetli olan, sıhhatli bir yaşam stili ve kumpaslı olarak hekim hakimiyetinde olmaktır. Şayet şuurlu biçimde hastalanmak istiyorsanız ve nasıl hastalanılır diyorsanız altta yer alan başlıklara göz atabilirsiniz.
Nasıl Hastalanırım?
Nasıl Hastalanırım? Diyorsanız, size önerimiz sıhhatli kalmak için çabalamanızdır. Fakat kolay birkaç yöntem sınayarak birkaç günlüğüne hastalanmak istiyorsanız, altta yer alan teklifleri uygulayabilirsiniz.
Terliyken soğuk su içmek, Kış gününde ince giyinmek, Midenizi bulandıran ve hoşlanmadığınız yemekleri harcamak,
Az beslenip çok efor sarf etmek Nasıl Hastalanılır? Sualinin cevaplarından kimileridir. Fakat bizler hastalanmanızı öneri etmemekle birlikte, değişik neticeler doğurabileceğini de belirtmek isteriz.
Hastalanma Nedenleri Nelerdir?
Hastalanma nedenleri bireyin yaşına, cinsiyetine, yaşam biçimine, beslenme stiline ve öbür bir hayli hususa bağlı olarak şekillenebilmektedir. Bu nedenler kimi zaman kalıtsal etkenler nedeniyle ortaya çıkabilse de, çoğu zaman dış etmenler sebebiyle alana kazanç.
1. Genetik etkenler
Bazı hastalıklar genetik yatkınlıkla ilişkilidir ve ailede geçmişte oluşmuş olabilecek genetik değişinimler neticeyi ortaya çıkabilir.
2. Etrafsal etkenler
Etrafsal etkenler arasında lekeli hava, hasarlı besinler, hasarlı firmalar, hasarlı maddeler veya ışınım gibi faktörler yer alabilir.
Nasıl Hastalanılır
3. Yaşam stili etmenleri
Sigara içmek, yüksek ölçüde içki harcamak, fazla kilo almak, kumpassız ve sıhhatsiz bir perhiz, noksan fiziksel etkinlik gibi yaşam stili etmenleri hastalıklara yol açabilir.
4. Mikroorganizmalar
Virüsler, bakteriler, asalaklar veya mantarlar gibi mikroorganizmalar hastalıklara neden olabilir.
5. Psikolojik etkenler
Stres, bunalım, anksiyete gibi psikolojik etkenler bedenin sıhhatli çalışmasını etkileyebilir ve hastalıklara yol açabilir.
Hastalanmak istememek daha iyidir zira hastalık bağışıklık sisteminizi zayıflatır ve iyileşme süreci zaman alabilir. Ancak, bazı hastalıklar sosyal bir yolla bulaşabilir veya natürel olarak oluşabilir. Misalin, grip veya soğuk algınlığı gibi viral bir enfeksiyon kapmak için sosyal etkileşimlerde bulunan veya hava yoluyla bulaşan virüslerle temas etmek yeterlidir. Ayrıca, bazı hastalıklar natürel olarak bedeninizde mevcut olan bakteriler veya mantarlar sebebiyle ortaya çıkabilir. Misalin, verem bakterileri bedeninizde uzun zaman var olabildiği halde, yalnızca muhakkak şartlar altında aktive olabilir.