Anasayfa » İlaç Rehberi » Temetex

Temetex

TegelineLFB nedir ne için kullanılır, TegelineLFBnasıl kullanılır, TegelineLFB ’in saklanması, TegelineLFB ’i kullanmadan evvel dikkat edilmesi gerekenler, TegelineLFB’in muhtemel yan tesirler nelerdir.

Flakon

İnsan IgG

Ambalaj:

 0.5 gx1 Flakon ve 10 mL’lik çö-zücü, ayrıca transferkiti, hava alım ve filtre iğnesi

: : 2.5 gx1 Flakon ve 50 mL’lik çö-zücü,ayrıca transfer kiti, hava alım ve filtre iğnesi ve filtre takılı infüzyon kiti

: : 5 gx1 Flakon ve 100 mL’lik çö-zücü, ayrıca transferkiti, hava alım ve filtre iğnesi ve filtre takılı infüzyon kiti

: : 10 gr 1 Flakon ve 200 mL’lik çözücü, ayrıca transfer kiti, hava alım ve filtre iğnesi ve filtre takılı infüzyon kiti.

Endikasyon:

 Natürel olarak oluşan antikorların replasmanı/substitüsyonu muayenehane olarak uygun görülen hastaların rehabilitasyonunda endikedir.

Kontrendikasyon:

 İmmünglobulinler Karşı fazla duyarlılık, özellikle IgA’ya karşı antikorlara sahipIgA eksikliği olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Evvelden hiç immunoglobulin yerine koyma rehabilitasyonu yapılmamış ya da son rehabilitasyondan sonra 8 haftadan fazla vakit geçmiş,agamaglobulinemi veya ciddi hipogamaglobulinemi li hastalarda,süratli IV enfüzyon ile IVIG aldıklarında şoka kadar varabilen anafilaktik tepkinler görülebilme tehlikeyi vardır. Fetüs ya da faize sistemiüzerine hiçbir advers tesir bildirilmemiş olmasına karşın gebelikte IgG, ancak lüzumlu gidişatlarda uygulanmalıdır. IgG proteinleri insan plazmasında natürel olarak bulunan maddelerden oluşmaktadır. Bunların Anne sütüne geçmeleri mümkündür fakat emzirilen bebekte herhangi bir yan tesir yapmaları beklenmemektedir. Yenidoğana gözetici antikorlar geçmesine katkıda bulunabilirler.

Yan Tesirleri:

 İnfüzyon sırasında ya da en füzyondan sonra tesadüfülen yan tesirler; baş sızısı, hipertermi, bulantı, kusma, ishal, yorgunluk,halsizlik, sersemlik hali, üşüme/titreme, terleme, sırt sızısı, miyalji,ateş basması dır.

İlaç Etkileşimleri:

 IgG, değişik hiçbir ilaçla karıştırılmamalıdır ve her zaman ayrı bir infüzyon setinden verilmelidir. Etkin bir immünizasyonun tesiri eşzamanlı IVIG uygulanması ile eksiltilebilir. İmmünglobulin uygulaması, kızamık, kızamıkçık,kabakulak ve suçiçeği gibi canlı attenüe viral aşıların aktifliğini eksiltebilir. Bu tesir 1 sene kadar sürebilir. Bununla beraber,0.4-1.0 g/kg dozunda IVIG’i idiopatik trombositopenik purpura ve değişik hastalıklar sebebiyle, tekrarlanan rehabilitasyon uygulamalarıyla alan çocuklarda, kızamık aşısı en az 8 ay ertelenmelidir.

Doz Teklifi:

 Doz ve dozlar arasındaki vakit, rehabilitasyonun emelinereplasman ya da tertip etme rehabilitasyonu ve immün eksikliği olan hastalarda IV enjeksiyonun ardından olağan insan immunoglobulin vivo yarılanma ömrüne bağlı olarak tertip edilir. Alttaki dozlargenel bir teklif niteliğindedir.Primer İmmün Yetmezliğinde Replasman Terapisi: Rehabilitasyonun emeli, en az 4-6 g/l rezidüel IgG seviyeyi sağlamaktır. Bir evvelki Tegeline dozundan evvel IVIg ile rehabilitasyona başlamasının ardından hastalar 3-6 ay sonra stabilize olurlar. Şartlara Göre örn. enfeksiyon 0.4-0.8 g/kg’lik yükleme dozu ve süresi dozu olarak her 3 haftada bir 0.2 g/kg enfüzyon uygulanması önerilir. 4-6 g/l rezidüel seviyeleri sağlaması için takribî 0.3 g/kg/ay IV Ig dozları 0.2-0.8g/kg/ay doz aralığı ile gereklidir.Sekonder İmmün Yetmezliğinde Replasman Rehabilitasyonu: Her 3-4 haftada bir 0.2-0.4 g/kg/gşan doz önerilir.İdyopatik trombositopenik purpurada yükleme dozu 1. gşan 0.8-1 g/kg/-gşangerekirse 3. gşan yinelenebilir veya 2-5 gşan müddetle 0.4 g/kg/gşan.Eğer trombositopeni nüks ederse rehabilitasyon yinelenmelidir. Birdshortretinokoroidopatinin rehabilitasyonunda başlangıç dozu, 6 ay müddetle her 4 haftada bir 2-4 gun, 1.6/kg’dir. Sürek dozu, her 4-10 haftada bir 2-4 gşan içinde verilen 1.2 g/kg. Kawasaki hastalığında doz, 2-5 gşan içinde parçalanmış dozlar halinde 1.6-2.0 g/kg ve Aspirin ile kombine olarak verilmelidir.

5/5 - (23 Oy)

Yorum yapın