Anasayfa » İlaç Rehberi » Sultibac

Sultibac

Sultibac nedir ne için kullanılır, Sultibac nasıl kullanılır, Sultibac ’in saklanması, Sultibac ’i kullanmadan evvel dikkat edilmesi gerekenler, Sultibac’in mümkün yan tesirler nelerdir.

Film Tablet

Sultamisilin

Ambalaj:

 375 mg x 10 tablet

: 750 mgx 10 tablet.

Endikasyon:

 Duyarlı bakterilerin faktör olduğu sinüzit, otitis media, tonsillit dahil olmak üzere üst solunum yolu enfeksiyonları; bakteriyel pnömoni, bronşit dahil olmak üzere alt solunum yolu enfeksiyonları; üriner sistem enfeksiyonları piyelonefrit; ten ve yumuşak doku enfeksiyonları ve gonokok enfeksiyonları tipik endikasyonları dır.

Kontrendikasyon:

 Özgeçmişlerin Rastgele bir penisiline karşı alerjik tepkin bulunan hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Penisilin rehabilitasyonu yapılan hastalarda ciddi,hatta bazen fatal fazla duyarlılık anafilaktik tepkinler bildirilmiştir.Bir penisilin rehabilitasyonundan evvel, geçmişte penisilin, sefalosporin ve öbür allerjenlere duyarlılık tepkinleri olup olmadığı dikkatle soruşturulmalıdır. Böbrek yetmezliğinde doz aralığı uzatılır. Hamilelik Yarıyılında kullanım güvenliği henüz tespit etilmemiştir. Anne sütünde düşük konsantrasyonlarda sulbaktam ve ampisilin bulunur. Emziren Annelerde sultamisilin verildiğinde dikkat edilmelidir.

Yan Tesirleri:

 En sık görülenyan tesir diyare/yumuşak gaitadır. Bulantı, kusma, epigastrik rahatsızlık,karın ağrıları/-krampları seyrek kollanmıştır. Enterokolit ve psödomembranöz kolit ender oluşabilir. Ten döküntüsü ve kaşıntı seyrek olarak kollanmıştır. Sersemlik hali/sedasyon, bitkinlik/halsizlik ve baş ağrısı ender olarak kollanmıştır. Özellikle intramüsküler uygulamaya bağlı olan enjeksiyon yerindeki ağrı, çok az rakamda hastada intravenöz kullanımdan sonra flebit veya enjeksiyon yerinde tepkin alana gelebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Allopurinol Ve ampisilinin beraber kullanımı, hastalarda ten döküntüsü insidansını,yalnız ampisilin alan hastalara göre, ehemmiyetli derecede artırır.

Doz Teklifi:

 Yetişkinler için normal doz günde iki kere 375-750 mg’dir.Beden ağırlığı 30 kilogram’nin altındaki çocuklarda çoğu enfeksiyonlarda 25-50 mg/kilogram/gün dozunda verilir. Bu günlük doz iki denk kısma parçalanarak 12 saat ara ile verilmelidir. Beden ağırlığı 30 kilogram’nin üstünde olan çocuklarda yetişkin dozu kullanılır. Rehabilitasyona enfeksiyon bulguları kaybolduktan sonra 48 saat daha devam edilir. Normal rehabilitasyon süresi 5-14 gündür. Beta Hemolitik streptokoklara bağlı her çeşit enfeksiyonda akut eklem romatizması ve glomerulonefriti önlemek emeliyle en az 10 gün vakitle sultamisilin rehabilitasyonu uygulanmalıdır.

İçeriği Oyla

Yorum yapın