Anasayfa » İlaç Rehberi » Surgam

Surgam

Starlix nedir ne için kullanılır, Starlix nasıl kullanılır, Starlix ’in saklanması, Starlix ’i kullanmadan evvel dikkat edilmesi gerekenler, Starlix’in muhtemel yan tesirler nelerdir.

Film Kaplı Tablet

Nateglinid

Ambalaj:

 120 mgx84 tablet.

Endikasyon:

 Hipergliseminin perhiz ve egzersizle hakimiyet altına alınamadığı tip 2 diyabet insüline bağımlı olmayan diabetes mellitus olgularının rehabilitasyonunda endikedir. Tek başına ya da tesir mekanizması kendisininkini bitirici kalitede olan başka bir oral antidiyabetikler,misalin metformin ile beraber kullanılabilir.

Kontrendikasyon:

 Nateglinide Karşı fazla duyarlılığı olanlarda, Tip 1 insüline bağımlı diabetes mellitusta, diyabetik ketoasidozda, hamilelerde ve bebeğini emziren annelerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Perhiz ve egzersiz rehabilitasyonu altında olan tip 2 diyabet hastalarında ve oral antidiyabetik kullananlarda hipoglisemi büyüyebildiği gözlemlenmiştir. Öbür oral antidiyabetiklerle beraber kullanılması, hipoglisemi tehlikesini artırabilir. Hamilelik sırasında kullanılması önerilmez. Bebeğini emziren anneler nateglinid kullanmamalıdır.Hastalara, vasıta veya makine kullanırken hipoglisemi büyümemesi için lüzumlu tedbirleri almaları önerilmelidir.

Yan Tesirleri:

 Terleme,titreme, göz kararması, iştah çoğalması, palpitasyon, bulantı, bitkinlik ve devasızlık genellikle hafiftir ve gerektiğinde karbonhidrat alarak basitçe ortadan kaldırılabilir. Ten döküntüsü, kaşıntı ve ürtiker gibi fazla duyarlılık tepkinleri, ender olarak bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Glikoz Metabolizmasını etkileyen çok rakamda ilaçla etkileşim ihtimali göz önünde bulundurulmalıdır. Oral antidiyabetik ilaçların hipoglisemik tesiri, aralarında NSAI ilaç grubunun, salisilatların, MAO inhibitörlerinin ve non selektif beta adrenerjik blokerlerin tesiriyle efor kazanabilir. Oral antidiyabetik ilaçların hipoglisemik tesiri, aralarında tiyazidlerin, kortikosteroidlerin, tiroid mahsullerinin ve sempatomimetiklerin tesiriyle azalabilir.

Doz Teklifi:

 Genellikle yemekten hemen 1 dakika evvel alınır ama yemekten evvelki yarım saat içerisinde alınması da muhtemeldir. Genellikle Kullanılan doz, yemeklerden evvel 120 mg dir. Şayet bu dozla yeterli cevap alınamazsa hastalar, yeniden yemeklerden evvel alınacak 180 mg doza yanıtverebilir. İlacın dozu, glikozile hemoglobin HbA1c ölçüm neticelerine göre ayarlanmalıdır.

İçeriği Oyla

Yorum yapın